Доступність посилання

ТОП новини

Арбузов не знає, хто автор законопроекту про фінансову поліцію


Сергій Арбузов
Сергій Арбузов
Законопроект про можливе створення в Україні силового фіскального органу, підлеглого Президенту України, – фінансової поліції вимагає допрацювання. Про це заявив перший віце-прем’єр Сергій Арбузов.

«Я не писав цього закону. Я бачив законопроект і працював із ним, але я знав, що він не готовий. Потрібно відпрацювати це питання більш ретельно», – сказав Арбузов.

За його словами, уряд шукає можливості для того, щоб бізнес і фіскальні органи працювали прозоро й зрозуміло. «Ми вивчаємо досвід, як це реалізовано в Європі, наприклад. У деяких країнах ця норма реалізована досить позитивно. Ми будемо відпрацьовувати і ідею такого підрозділу, і законодавчу базу. Але сказати, коли рішення буде прийняте, я не можу. Робота в цьому напрямку ведеться», – сказав Арбузов.

Хто є автором законопроекту, перший віце-прем’єр не уточнив.

Раніше українські ЗМІ повідомили, що уряд підготував проект закону про створення служби фінансових розслідувань. Відповідно до оприлюдненої інформації, ця служба володітиме широкими повноваженнями щодо проведення фінансових розслідувань і підпорядковуватиметься безпосередньо Президентові України.
XS
SM
MD
LG