Доступність посилання

ТОП новини

Іменні залізничні квитки запроваджують із 6 квітня


Із 6 квітня оформлення квитків на поїзди здійснюватимуть із внесенням до проїзного документа прізвища й імені пасажира. Як повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури, іменні квитки запроваджують відповідною постановою Кабінету міністрів, яка сьогодні була опублікована у виданні «Урядовий кур’єр».

Прізвище й ім’я пасажира вноситимуть до проїзного документа зі слів особи, яка купує квитки. Документ, що засвідчує особу, необхідно буде показувати лише під час посадки в поїзд.

При оформленні проїзних документів з використанням мобільного зв’язку, інтернету, спеціалізованих автоматів самообслуговування тощо прізвище й ім’я пасажира також вказує особа, яка здійснює оформлення і оплату проїзного документа.

Водночас Мініфраструктури уточнює, що проїзні документи, придбані до набуття чинності цієї постанови, в яких не зазначене ім’я і прізвище пасажира, є дійсними, і посадка в поїзд здійснюватиметься без пред’явлення документа, що засвідчує особу.

Уряд України в 2007 роцi скасував продаж квиткiв на потяги за посвiдченням особи з обов’язковим зазначенням iменi й прiзвища пасажира в проїзному документi.
XS
SM
MD
LG