Доступність посилання

ТОП новини

Через негоду на Дніпропетровщині знову розгорнули пункти обігріву


Через негоду на Дніпропетровщині знову розгорнули пункти обігріву для громадян, повідомили в понеділок у Дніпропетровській облдержадміністрації.

За даними з облдержадміністрації, температура повітря на території регіону різко знизилася до 5–7 градусів морозу, відтак Держслужба з надзвичайних ситуацій та інші служби розгорнули 164 стаціонарні пункти обігріву та 31 пересувний пункт.

Волонтери Червоного Хреста надають допомогу тим, хто хоче погрітись і випити гарячого чаю, в центрах і кімнатах первинної медико-соціальної допомоги.

Водночас речник територіального управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Дмитро Вдовиченко поінформував у понеділок, що через погіршення погоди в області відновили роботу так звані «соціальні» патрулі, які виявляють та надають першу допомогу тим, хто замерзає.

«У Дніпропетровську, а також великих райцентрах на цілодобовому чергуванні перебувають соціальні патрулі. До їхнього складу входять представники МНС, МВС і медики. На машинах вони здійснюють патрулювання вулиць з метою виявлення людей, яким необхідна допомога», – зазначив посадовець.

Він також повідомив, що Дніпропетровщина відправила до Києва 7 одиниць техніки підвищеної прохідності для допомоги в ліквідації наслідків стихії. Рухаючись до столиці, вона вже допомогла визволити із заметів 19 легкових авт та фур.

Після снігопаду у Дніпропетровську
Після снігопаду у Дніпропетровську
Заступник начальника відділу ДАІ в Дніпропетровській області Едуард Зборець повідомив, що дорожні служби області зараз працюють у штатному режимі. Однак щоб уникнути дорожніх затор на автошляхах Дніпропетровська, де досить багато підйомів і спусків, можуть вимкнути світлофори.

На Дніпропетровщині цими днями спостерігається сильний вітер, помірний снігопад і ожеледиця.
XS
SM
MD
LG