Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС кажуть, що не затягують візит співдоповідачів ПАРЄ


У Міністерстві закордонних справ називають безпідставною інформацію про те, що Україна нібито затягує з рішенням про узгодження дати візиту співдоповідачок ПАРЄ.

Як цитує агентство «Інтерфакс-Україна» в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євгена Перебийноса, який коментує відповідні повідомлення в ЗМІ, ПАРЄ звернулася до української сторони з пропозицією організувати візит 3–4 або 15–16 квітня цього року.

Як заявив Перебийніс, секретаріат Верховної Ради, виходячи з необхідності змістовного наповнення візиту і з урахуванням графіків керівництва держави і парламенту, запропонував провести цей візит 15–16 квітня, на що в ПАРЄ відповіли згодою.

«При цьому важливо мати на увазі, що 3–4 квітня потрапляє на сесійний тиждень, а тому, з урахуванням важливості персонального голосування депутатів, їхня участь у заходах за участю представників ПАРЄ була неможливою», – заявив речник МЗС.

«Нам незрозумілі спроби знайти якісь інші мотиви в цій ситуації, окрім стандартного процесу узгодження сторонами взаємно прийнятних дат візиту», – наголосив Перебийніс.

За даними видання «Комерсант-Україна», влада України вже два місяці перешкоджає прибуттю в країну представниць моніторингової місії Парламентської асамблеї Ради Європи. Це, зокрема, збирається обговорити президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон під час візиту до Києва, який починається сьогодні.
XS
SM
MD
LG