Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану домовлявся в Катарі щодо переговорів із талібами


Хамід Карзай, архівне фото
Хамід Карзай, архівне фото
Президент Афганістану Хамід Карзай провів у неділю в Катарі переговори з керівниками цієї країни щодо можливих мирних переговорів із представниками ісламістського руху «Талібан», у яких Катар ладен стати посередником.

Катарське державне агентство QNA коротко повідомило про зустрічі Карзая, але подробиць не подало.

Напередодні візиту в апараті Карзая заявляли раніше цього тижня, що президент обговорюватиме можливе відкриття в Катарі політичного представництва «Талібану».

Раніше президент Афганістану виступав проти такої можливості, побоюючись, що в такому разі його влада залишиться цілком осторонь імовірних переговорів між талібами і США.

Таліби відмовляються йти на прямі переговори зі владою Афганістану, називаючи її «маріонеткою США».

Останнім часом Карзай стверджував було, що США поза спиною його влади домовляються з талібами про те, щоб якнайдовше послаблювати цю владу; ці слова розлютили урядовців у Вашингтоні. Після зустрічі на початку тижня Хаміда Карзая і державного секретаря США Джона Керрі в Кабулі вони заявили, що напруженість у відносинах між їхніми країнами подолана, і обидві сторони тепер мають однакові погляди на мирні переговори з талібами. За словами Керрі, його країна має щодо талібів єдиний інтерес – посадити їх за стіл мирних переговорів.
XS
SM
MD
LG