Доступність посилання

ТОП новини

Попередні результати виборів у Чорногорії засвідчили перемогу чинного президента


Филип Вуянович оголошує про свою «перемогу» ще 7 квітня 2013 року. Так само вчинив тоді ж його суперник
Филип Вуянович оголошує про свою «перемогу» ще 7 квітня 2013 року. Так само вчинив тоді ж його суперник
Державна виборча комісія Чорногорії оприлюднила в понеділок попередні результати президентських виборів, за якими чинний президент Филип Вуянович має бути переобраний, бо здобув 51,2 відсотка голосів.

За попередніми результатами підрахунку всіх ста відсотків бюлетенів, його єдиний суперник, опозиційний діяч Міодраґ Лекич отримує 48,8 відсотка голосів.

Міжнародні спостерігачі тим часом оголосили, що, за попередніми даними, вибори загалом відповідали зобов’язанням Чорногорії перед Організацією з безпеки і співпраці в Європі.

На попередні результати виборів, які відбулися в неділю, чекали ще тоді через годину після закінчення голосування, але їх оголосили аж нині. Через це обидва кандидати вже заявляли саме про свою перемогу.

В опозиції, зокрема, заявляли, що не приймуть переобрання Вуяновича на третій термін, бо конституція Чорногорії забороняє одній особі бути президентом більш як двічі за все життя. Перед виборами Конституційний суд країни постановив, що перший термін Вуяновича на президентській посаді не зараховується до цього обмеження, бо більшу частину того терміну Чорногорія перебувала у складі державного союзу з Сербією і не була цілком самостійною державою.
XS
SM
MD
LG