Доступність посилання

ТОП новини

У США відомий сенатор закликав звільнити Тимошенко


Бенджамін Кардін, архівне фото
Бенджамін Кардін, архівне фото
У США один із найвпливовіших сенаторів, член комітету з закордонних справ Сенату Бенджамін Кардін закликав владу України після звільнення й помилування двох колишніх міністрів також звільнити і колишнього прем’єр-міністра Юлію Тимошенко і відновити її громадянські і політичні права, мовиться в оприлюдненому сьогодні тексті його виступу.

У виступі вчора в Сенаті Кардін, який є також головою Гельсінкської комісії США, привітав звільнення з ув’язнення колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і помилування колишнього міністра екології Георгія Філіпчука. При цьому він водночас висловив глибоку стурбованість ув’язненням колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, яке сенатор вважає політично мотивованим.

Як голова Гельсінкської комісії (Комісії з безпеки і співпраці в Європі) США, Кардін нагадав, що Україна цього року головує в Організації з безпеки і співпраці в Європі, і заявив, що таке «політично мотивоване ув’язнення» кидає тінь на це головування.

Засвідчивши відданість принципам верховенства права і дотримання прав людини, що їх втілює ОБСЄ, Україна зміцнить авторитет свого головування і засвідчить серйозність наміру бути повноправним членом демократичної спільноти держав, заявив Бен Кардін.
XS
SM
MD
LG