Доступність посилання

ТОП новини

Меморандум з Митним союзом не має ніякої ваги – Андерс Ослунд


Старший аналітик американського Інституту міжнародної економіки імені Пітерсона Андерс Ослунд вважає, що меморандум, підписаний у Мінську, не має жодної ваги.

«Це не має жодного значення та ваги ні для кого. Якщо ви спостерігач, ви – ніхто. Це лише означає, що ви можете сидіти на зустрічах, це лише шоу», – сказав Ослунд.

На його переконання, за рахунок підписання меморандуму український уряд хоче отримати дешевий газ від Росії.

«Президент Янукович хоче подати позитивний сигнал Росії у намаганні отримати дешевший газ. Ця хитрість не спрацює. Президент Путін заявляв неодноразово, що у Митному союзі немає такого статусу, як спостерігач. Виглядає, що вони створюють таку форму спеціально для України, але саме тому це не має жодної ваги», – наголосив експерт.

Замість водити за ніс своїх сусідів, треба зосередити увагу на підписанні Угоди про асоціацію з ЄС
Андерс Ослунд переконаний, що сьогодні Україні, замість того, щоб намагатись безуспішно водити за ніс своїх сусідів, треба зосередити увагу на підписанні Угоди про асоціацію з ЄС. А для цього треба терміново звільняти Юлію Тимошенко з в’язниці.

«Це один з найважливіших міжнародних договорів, який Україна має можливість підписати. Натомість, що відбувається, так це президент Янукович віддає перевагу утриманню Юлії Тимошенко у в’язниці без будь-яких легальних підстав. І зараз бідний міністр закордонних справ України Леонід Кожара відвідує усі 27 столиць країн – членів ЄС – і реально просить, будь ласка, дайте нам можливість тримати Юлію Тимошенко у в’язниці, ми робимо так багато інших хороших речей. Ми хочемо підписати Угоду про асоціацію з ЄС. Але, я думаю, що для більшості країн ЄС безпідставне ув’язнення Тимошенко є червоною лінією, яку вони не переступлять», – сказав старший аналітик американського Інституту міжнародної економіки імені Пітерсона Андерс Ослунд.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG