Доступність посилання

ТОП новини

Канадська група сприяння демократії в Україні закликає діаспору перейти до дій щодо Тимошенко


Канадська група сприяння демократії в Україні звернулася до президента Світового конгресу українців Євгена Чолія зі закликом активніше виступати за звільнення Юлії Тимошенко. Про це мовиться у листі, копію якого передала Радіо Свобода з Канади одна з підписантів Оксана Башук-Гепберн.

«Де потужні демонстрації? Де глобальні партнерства як у справі Нельсона Мандели, чи Аун Сан Су Джи, коли вони були ув’язненні? Мовчання чи бездіяльність не є лідерством, давайте рухатися», – пишуть канадські українці.

Автори листа закликають Світовий конгрес українців, який збереться 20-22 серпня у Львові, ухвалити жорстку резолюцію, перейшовши від «віртуальних звернень до конкретних дій». Канадська група сприяння демократії в Україні пропонує проголосити осінні місяці в усіх державах українського поселення місяцями підтримки Юлії Тимошенко, провести одночасні акції під дипломатичними представництвами України з вимогою її звільнення і закликати діаспорних українців писати листи до лідерів їхніх країн з вимогою звільнити лідера української опозиції, так само організувати подібні листи до президента України Віктора Януковича для «додаткового тиску».

Раніше президент Світового конгресу українців Євген Чолій надіслав листа президентові України Віктору Януковичу із закликом негайно звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко.
XS
SM
MD
LG