Доступність посилання

ТОП новини

З нагоди річниці проголошення незалежності України Президент роздав нагороди


Президент України Віктор Янукович підписав Указ про відзначення державними нагородами України з нагоди річниці підтвердження всеукраїнським референдумом Акта проголошення незалежності України 1 грудня 1991 року. На офіційному веб-сайті Президента є перелік нагороджених.

Відповідно до тексту Указу, нагороджені удостоюються державними орденами та медалями, а також отримують звання "народних" та "заслужених" діячів.

Близько 4 години ранку суботи кілька загонів беркутівців силою розігнали учасників Євромайдану у Києві, людей били кийками і не просто відганяли, а били навздогін – стверджують очевидці.

В столичному управлінні міліції заявивли, що силовий розгін мітингувальників з Майдану Незалежності в ніч на 30 листопада було проведено для того, щоб забезпечити безперешкодний проїзд техніки для подальших робіт з підготовки до Новорічних свят. Наразі усіх 35-ох затриманих за хуліганські дії звільнено.

Напередодні на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі українська делегація на чолі з президентом Вікторем Януковичем не підписала угоди про асоціацію З ЄС. Крім того, не було підписано жодного докумена євроінтеграційного характеру, який би давав Україні подальші сигнали до співпраці з ЄС. Активісти Євромайдану, які більше тижня стояли в центрі Києва, висловили своє розчарування з приводу безрезультатності саміту, але продовжили акцію мирно і спокійно.

В суботу євромайданівці та опозиційні депутати заявили про ухвалення резолюції за відставку Віктора Януковича.
XS
SM
MD
LG