Доступність посилання

ТОП новини

Невідомі у масках захопили територію Керченської морської охорони


Озброєний чоловік біля бази українських прикордонників наподалік села Перевальне біля Сімферополя, 3 березня 2014 року
Озброєний чоловік біля бази українських прикордонників наподалік села Перевальне біля Сімферополя, 3 березня 2014 року
Невідомі у масках захопили територію Керченського загону морської охорони. Вночі озброєні люди під’їхали на автобусах без номерних знаків і після переговорів з українськими прикордонниками безперешкодно зайняли територію частини, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як повідомив журналістам капітан третього рангу, прес-секретар Керченського загону морської охорони Сергій Шамшура, українські моряки опору не чинили, а домовились про спільне несення варти.
При цьому, за словами Шамшури,ніяких вимог невідомі не висували. Назвати кількість сторонніх людей Шамшура відмовився. Він запевнив, що загін працює у штатному режимі і досі підкоряється керівництву Державної прикордонної служби України.

Наразі люди у масках чергують на вході до загону морської охорони, харчуються і відпочивають, як розповів Шамшура, у мікроавтобусі, у якому приїхали.

На запитання, чому на території загону знятий державний прапор України, капітан Сергій Шамшура відповів, що прапори тут піднімають «тільки у дні державних свят».

Напередодні ж російські військові на УРАЛі під’їхали до воріт Керченської частини морської піхоти А-0669 і запропонували «допомогу у захисті частині». Але українські військові, за їхніми словами, відмовились. Після чого росіяни розосередилися по периметру військової частини.

Так само російські військові перебувають на території Керченської поромної переправи. Там стоять кілька російських УРАЛІв, а сама переправа працює нестабільно. Диспетчер не може повідомити пасажирам точний розклад руху поромів. Не працює навіть веб-камера, встановлена на території переправи. Вона показує лише дах однієї з будівель. У цілому ж ситуація в місті спокійна.
XS
SM
MD
LG