Доступність посилання

ТОП новини

Колишній обвинувачений у тероризмі на волі хоче стати правозахисником


Колишній обвинувачений в тероризмі на волі хоче стати правозахисником
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00
Відпущений судом колишній обвинувачений у терактах дніпропетровець Дмитро Рева займеться правозахисною діяльністю. Про це він повідомив сьогодні на першій прес-конференції з часу виходу з-за ґрат.

За словами Дмитра Реви, раніше, працюючи зокрема політтехнологом, він стояв осторонь від громадської та правозахисної роботи, однак за майже два роки за ґратами переглянув свої погляди на життя.

Рева розповів, що його перебування за ґратами «забезпечив» один телефонний дзвінок, здійснений під час обшуку на номер його знайомого політолога Віктора Сукачова, звинуваченого в тероризмі. Пізніше з’ясувалось, що той дзвінок з номера Реви навмисно зробив співробітник СБУ.

«Я думаю, в першу чергу всі претензії будуть до тієї людини, яка фактично сфальшувала докази проти мене, – оперуповноваженого Пилипенка, завдяки цій людині я перебував в тюрмі майже два роки. Такі речі прощати не можна», – сказав Рева.

Водночас він заявив, що не хоче «вказувати пальцем на людей і заявляти, що вони злочинці» доти, доки не буде проведене ґрунтовне з’ясування.

І Дмитро Рева, і його адвокат Віталій Погосян не виключили, що домагатимуться моральної компенсації за час, безпідставно проведений за ґратами, але хочуть, аби це не лягло тягарем на державу, а лише на тих людей, які винні у фальшуванні справи.

Тим часом, адвокат Реви Віталій Погосян заявив, що свого підзахисного він буде залучати до роботи із захисту мирних демонстрантів, побитих «тітушками» під час масових заворушень в місті 26 січня, – 10 скарг готуються передати до Європейського суду з прав людини.

11 березня 2014 року з двох із чотирьох обвинувачених в пособництві в організації терактів, що стались у Дніпропетровську 27 квітня 2012 року, а також упродовж 2012 року в інших містах України, Льва Просвірніна і Дмитра Реви, в суді «за відсутністю доказів» були зняті всі звинувачення.
XS
SM
MD
LG