Доступність посилання

ТОП новини

Сюмар: інформація про перестрілку у Слов’янку – російська пропаганда


Інформація про перестрілку між «Правим сектором» і місцевою «самообороною» у Слов’янську, що на Донеччині є російською пропагандою. Про це на своїй сторінці у Facebook пише заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар.

«Повідомлення російських журналістів про перестрілку між нібито «Правим сектором» та «самооборонівцями» у Слов’янську, обґрунтоване якимись «візитівками Яроша» та «невідомою зброєю», кількість загиблих, яка зростає з кожною годиною, якісь «подробиці», доказів яких ніхто не бачив – це ідеальний зразок російської пропаганди, який сьогодні тиражують чимало не лише російських, але й іноземних ЗМІ. Задум пропагандистів очевидний: показати, що ситуація в Україні виходить з під контролю навіть на свята, розгорнути тезу про «громадянську війну» в Україні, здійснити чергову хвилю інформпідготовки до обґрунтування вторгнення», – заявляє Вікторія Сюмар.

Сьогодні телеканал «Росія-24» повідомив про напад невідомих на блок-пост у Слов’янську та перестрілку з проросійськими активістами, які прибули туди. Російський телеканал повідомив також про загибель п’ятьох людей. Після цього МЗС Росії заявило про порушення перемир’я в України і висловило обурення ситуацією.

В МВС України повідомляють про одного загиблого і трьох поранених під час сутички у Слов’янську. За інформацією українських правоохоронців, наразі подробиці даного інциденту уточнюються.
XS
SM
MD
LG