Доступність посилання

ТОП новини

Іноземець, що вів приховану зйомку адмінбудівель в Україні – під домашнім арештом


Суд обрав запобіжний захід щодо затриманого на Дніпропетровської території області громадянина Білорусі, який вів приховану зйомку адміністративних будівель, – домашній арешт. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі управління СБУ в Дніпропетровській області.

За даними прес-служби, відповідне рішення ухвалив Бабушкінський районний суд Дніпропетровська.

Як повідомили в управлінні СБУ, другий громадянин, житель Луганської області, затриманий і переданий самооборонівцями на блок-пост у Першотравенську разом з громадянином Білорусі, відпущений і проходить у справі як свідок.
23 квітня на Дніпропетровщині затримали двох чоловіків, які стверджували, що є журналістами, – громадянина Білорусі та громадянина Росії, жителя Луганської області.

Вони запевняли, що прибули в Україну для зйомок візиту протестантського священика Боба Ларсона, однак у них були виявлені відзняті кадри українських адміністративних будівель, райвідділків міліції, радіолокаційних станцій тощо.

Під час зйомок, за даними СБУ, іноземні громадяни використовували технічний пристрій, закамуфльований під окуляри зі вмонтованою відеокамерою, яка має ознаки спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Досудове розслідування проходить за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.359 Кримінального кодексу України: незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації.

Між тим керівництво російського каналу НТВ заявило, що одним із затриманих є продюсер програм телеканалу НТВ, громадянин Білорусі Степан Чирич, який поїхав за завданням редакції в Дніпропетровську область. На каналі запевняють, що його відрядження ніяк не було пов’язане з політичною ситуацією в Україні: у Першотравенську він мав зняти сюжет про зібрання протестантів.
XS
SM
MD
LG