Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії занепокоєне «повідомленнями ЗМІ» про «штурмову операцію з участю «Правого сектору» в Україні


Міністерство закордонних справ Росії заявило сьогодні, що «в Москві вкрай занепокоєні повідомленнями, що з’явилися у ЗМІ, про наміри київського режиму здійснити штурмову спецоперацію в південно-східних районах країни, та ще й із залученням загонів ультранаціоналістичного «Правого сектору».

Москва закликала Київ, а також США і ЄС, які підписав Женевські домовленості й «потурають» владі України, «не здійснювати злочинних помилок» і не йти на «каральні заходи проти власного народу».

МЗС не уточнило, які саме засоби інформації могли подати згадане повідомлення, і не згадало, яким чином сама Росія боролася і бореться з сепаратизмом, зокрема, на Північному Кавказі.

В Україні й на Заході більшість російських засобів інформації, офіційно або фактично підконтрольних державі, звинувачують у пропаганді у зв’язку з діями Росії проти України і в поширенні грубо неправдивих повідомлень.

На Заході підтримують право України на самозахист проти сепаратизму і на антитерористичну операцію. За повідомленнями зі США, там прямо говорять про те, що не зможуть захистити країну, яка сама себе не захищає.

Раніше сьогодні МЗС Росії вже різко критикувало як «бутафорську акцію» пропозицію прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка провести загальнонаціональне опитування щодо єдності країни 25 травня, разом із президентськими виборами. У Москві, зокрема, висловили сумнів, що це питання можна всерйоз обговорити за час, що лишився. При цьому в МЗС Росії так само не згадували про проведений за 10 днів незаконний «референдум» у Криму, який Росія, на відміну від Генеральної асамблеї ООН, визнає й на «підставі» якого анексувала цю частину України.
XS
SM
MD
LG