Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську пам’ять загиблих у війні вшанували без червоних прапорів


На відзначення 69-ї річниці Перемоги на меморіальному кладовищі в Івано-Франківську відбулася спільна поминальна панахида за загиблими в роки Другої світової війни за участю священиків різних конфесій, обласної і міської влади, ветеранів, військовослужбовців, громадськості.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, урочистості обмежилися молитвою, покладанням вінків і квітів, хвилиною мовчання, без жодних виступів. Не було і червоних прапорів, як у попередні роки, коли це викликало протистояння між комуністами і «свободівцями».

Сьогодні близько 10 людей вже на кладовищі причепили до одягу георгіївські стрічки. Але навколо цього не виникло сутичок і протистоянь.

Одразу після поминальних заходів ветеранів, яких в Івано-Франківську є близько сотні, автобусами відвезли до обласної філармонії, де для них приготували святковий концерт і «фронтові сто грам».

На Прикарпатті через можливі провокації вжиті безпрецедентні заходи безпеки. За словами голови обласної держадміністрації Андрія Троценка, влада «розуміє, що певним силам вигідно показати, як агресивно можуть ставитися в західній Україні до ветеранів, що не відповідає дійсності, тому вжила всіх заходів, щоб провокатори, які мають на меті дискредитувати Івано-Франківську область в очах громадськості, не мали можливості цього зробити».

Як повідомили у центрі зв’язків з громадськістю управління МВС в області, на Прикарпатті, згідно з заявками, 8-9 травня заплановане проведення 16 масових заходів, пов’язаних з Днем Перемоги. До охорони порядку задіяно 1200 правоохоронців, створено майже 240 нарядів міліції. На в’їздах в область розгорнуто 45 блокпостів.

До патрулювання залучені також активісти «Самооборони».
XS
SM
MD
LG