Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: влада не дозволить «тероризувати і шантажувати Україну»


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов
Виконувач обов’язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявляє, що українська влада готова до діалогу з регіонами, але не дозволить «тероризувати і шантажувати Україну».

«Ми готові до діалогу, ми готові всіх почути, але для того, щоб почути людей, не треба стріляти, не треба грабувати, не потрібно захоплювати будівлі. Ми відкриті до діалогу. І парламент, і Кабінет міністрів готові до системних змін у системі управління», – сказав він, відкриваючи перший загальноукраїнський круглий стіл національної єдності сьогодні в Києві.

За словами Турчинова, українська влада готова обговорювати реальні конкретні пропозиції.


«Але ті, хто зі зброєю в руках намагається вести війну проти власної країни, ті, хто зі зброєю в руках намагається диктувати волю іншої держави, – щодо тих ми будемо вживати заходів у відповідності з чинним законодавством і Конституцією, вони відповідатимуть перед законом. Ми не дозволимо тероризувати і шантажувати як Донецький і Луганський регіони, так і всю Україну», – наголосив Турчинов.

В.о. президента також поінформував, що саме для захисту мирних громадян східних регіонів і проводиться антитерористична операція.

«Дуже швидкими темпами руйнується економіка цих регіонів, зупиняються підприємства, люди почуваються беззахисними», – сказав він, уточнивши, що також загострюється криміногенна ситуація в цих регіонах.

Як заявив Турчинов, він вважає необхідним проведення круглих столів у різних регіонах країни. «Я б також запропонував, щоб співорганізатором цього засідання, наступних засідань, які мають відбуватися в різних регіонах України, був Вольфганґ Ішінґер (представник ОБСЄ – ред. )», – сказав Турчинов.

Він також запропонував колишнім президентам України Леоніду Кравчуку і Леонідові Кучмі бути модераторами засідання.

ОБСЄ призначила німецького дипломата Вольфганґа Ішінґера своїм представником із налагодження діалогу в Україні.
XS
SM
MD
LG