Доступність посилання

ТОП новини

Проти Януковича і Захарченка порушили справу про тиск на главу УПЦ (МП) Володимира


Митрополит Володимир і Віктор Янукович у Києво-Печерській лаврі, 16 січня 2010 року
Митрополит Володимир і Віктор Янукович у Києво-Печерській лаврі, 16 січня 2010 року
Генпрокуратура почала кримінальне провадження стосовно колишніх президента України, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ та інших високопосадовців за фактом незаконного тиску на митрополита Володимира з метою усунення його від управління УПЦ (МП).

Як повідомляє прес-служба ГПУ, в ході перевірки, проведеної за зверненням одного з народних депутатів, встановлено, що митрополит Володимир дотримувався позиції невтручання церкви у політику, чим викликав невдоволення Януковича, який бажав заручитись підтримкою церкви на виборах у 2015 році.

«Після невдалих спроб переконати митрополита Київського і всієї України Володимира відректися від посади, екс-міністр внутрішніх справ України, на виконання вказівки колишнього президента України, організував силами підлеглих йому працівників фізичну ізоляцію Митрополита Олександра, який є особистим секретарем та довіреною особою предстоятеля Київської православної церкви Володимира», – йдеться в повідомленні.

Однією із умов звільнення митрополита Олександра з ізоляції було переконати голову УПЦ (МП) зректися обійманої посади, заявили в ГПУ.

За вказаним фактом головне слідче управління Генпрокуратури внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення екс-посадовцями кримінального правопорушення за статтею «перевищення влади або службових повноважень».

Від 24 лютого цього року митрополита Володимира усунули від керівництва УПЦ (МП). Синод церкви постановив, що у зв’язку з хворобою митрополита Володимира посаду місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри обійматиме митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій (Березовський).

Янукович і інші згадані чиновники перебувають у міжнародному розшуку за різними звинуваченнями, зокрема в масових убивствах людей на Майдані в Києві.
XS
SM
MD
LG