Доступність посилання

ТОП новини

Українські прапори замайоріли над Чехією


Українські прапори замайоріли над Чехією
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00
Сьогодні понад 60 міст і селищ у Чехії вивісили українські прапори. До акції на знак солідарності з народом України приєдналась Прага, Оломоуц, Градец Кралове, Мєлнік, Ческа Ліпа, багато інших населених пунктів по всій Чехії.

Як сказав Радіо Свобода мер Праги Томаш Гудечек, підтримку Україні чехи висловили відразу після перших демонстрацій на київському Майдані.
«Думаю, що з погляду контактів за напрямком місто – містові, тобто Прага – Києву мала б бути співпраця справді міцною, адже це столиці двох дружніх країн. Те, що діється на Майдані, нам не байдуже», – наголосив мер чеської столиці.
Мер Праги вивішує на мерії український прапор, 21 травня 2014 року
Мер Праги вивішує на мерії український прапор, 21 травня 2014 року

Ініціатором проведення акції «Прапор для України» виступила відома чеська доброчинна організація «Людина у скруті», відзначаючи піврічний ювілей від перших демонстрацій на Майдані в Києві.

Її працівники звернулися до мерів міст, голів селищних рад, просто до громадян Чехії прикрасити українськими прапорами свої міста і села, щоб цим символічним шляхом висловити підтримку народу України в його боротьби за демократичні цінності.
XS
SM
MD
LG