Доступність посилання

ТОП новини

Перешкоджання виборам на Донбасі є результатом військового вторгнення – спостерігачі


Перешкоджання президентським виборам на Донбасі й у тимчасово окупованому Криму – результат військового вторгнення і дій позазаконних збройних формувань, які діють у цьому регіоні. Про це заявили члени канадської місії спостерігачів «КАНЕОМ» під час оприлюднення звіту.

Як повідомила член парламенту Канади, один з ініціаторів створення спостережної місії Рейчел Андрейчук, незаконна анексія Криму Росією позбавила понад півтора мільйона громадян України взяти участь у виборах президента України.

«Позбавлення громадян України можливості скористатись правом голосу у Криму, Донецькій і Луганській областях не є результатом дій української влади або недоліків системи адміністрування виборів України. Це – результат військового вторгнення, анексії з боку іноземної держави, насилля і з боку незаконних збройних формувань, що діють у цьому регіоні», – наголосила сенатор Андрейчук.

У цілому ж, за її словами, позачергові президентські вибори 25 травня відбулись на переважній більшості території України і відповідали міжнародним стандартам. Канадські спостерігачі відзначили, що вибори відобразили волю українського народу.

Також спостерігачі «КАНЕОМ» зазначили, що у порівнянні з президентськими виборами-2010, в Україні покращена виборча система, явка виборців надзвичайно висока, фактично відсутнє використання адмінресурсу.

Місія «КАНЕОМ» працюватиме в Україні до оголошення офіційних результатів виборів президента і повного завершення виборчого процесу.
XS
SM
MD
LG