Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську матері солдатів вийшли на пікет, вимагаючи повернення синів додому


У Дніпропетровську родичі солдатів­-строковиків пікетували військову частину №3036, вимагаючи, щоб військових повернули на місце дислокації.

За словами матерів солдатів, їхні сини наразі виконують бойові завдання під Слов'янськом у Донецькій області, проте нормальних умов для несення служби їм не забезпечили. Як дізнались матері з телефонних розмов із синами, солдатам бракує польових наметів, засобів гігієни, харчування – нерегулярне.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, родичі обурені тим, що на неспокійну Донеччину послали молодих, ще ненавчених солдатів строкової служби – «гарматне м'ясо», а не військовослужбовців з досвідом несення служби в «гарячих» точках.

Матері зажадали від керівництва військової частини повернення їхніх синів на Дніпропетровщину впродовж тижня. Інакше – планують нові протестні акції.

Водночас в. о. начальника центрального територіального командування Володимир Мороз повідомив пікетувальникам, що їхні рідні перебувають не в районі проведення антитерористичної операції, а на віддалених блок-постах. За його словами, в АТО беруть участь більш досвідчені військові.

Він також пообіцяв матерям, що вже за тиждень відбудеться ротація сил і їхні сини повернуться.
XS
SM
MD
LG