Доступність посилання

ТОП новини

Російські ЗМІ: бойовики зобов’язуються припинити вогонь до 27 червня


Бойовики на сході України зобов’язуються припинити вогонь зі свого боку до 27 червня, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на Олександра Бородая, одного з лідерів угруповання «Донецька народна республіка», яке влада України визнала терористичною організацією.

За повідомленням, про це він заявив за підсумками переговорів з реалізації мирного плану на сході України.

«Ми у відповідь на припинення вогню з боку Києва зобов’язуємося припинити вогонь зі свого боку до 27 червня», – цитує Бородая РІА «Новини».

За його словами, в разі припинення вогню буде можливість «домовитися і перейти, принаймні, почати консультації про ведення переговорів про мирне врегулювання конфлікту».

«Пересування військ на території республік також припиняється, як і застосування вогню – режим тиші», – сказав Бородай.

Він висловив сподівання, що спостерігати за дотриманням даного режиму буде Росія.

Сьогодні прес-служба президента Петра Порошенка анонсувала засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану президента щодо врегулювання ситуації на сході країни.

За повідомленням, у цій зустрічі в Донецьку мали взяти участь спеціальний представник чинного голови ОБСЄ Гайді Тальявіні і посол Росії Михайло Зурабов, а також, за дорученням глави держави – другий президент України Леонід Кучма.

Як повідомляє «Інтерфакс», у переговорах також брали голова «Українського вибір» Віктор Медведчук, представник «ДНР» Олександр Бородай, лідер руху «Південний схід» Олег Царьов і представники угруповання «Луганська народна республіка».

Минулої п’ятниці президент Порошенко оголосив про тимчасове одностороннє припинення вогню. За його словами, АТО зупиняють на тиждень – до 22:00 27 червня.
XS
SM
MD
LG