Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обіцяє «дуже важливі рішення», якщо сепаратисти відхилять мирний план


Петро Порошенко в ПАРЄ, Страсбург, 26 червня 2014 року
Петро Порошенко в ПАРЄ, Страсбург, 26 червня 2014 року

Президент Петро Порошенко заявив сьогодні, що, якщо сепаратисти на запланованій на завтра зустрічі приймуть ключові елементи мирного плану, «це дасть надію»; якщо цей план буде відхилений, завтра буде ухвалене «дуже важливе рішення», сказав він, відповідаючи на запитання депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі.

Але, сказав президент, він не може говорити, що це буде за рішення.

Порошенко підтвердив, що сепаратисти сьогодні, менш як за 12 годин до часу завершення режиму припинення вогню, погодилися на нову зустріч, що має відбутися завтра.

Раніше сьогодні Порошенко виступив на сесії ПАРЄ й заявив, зокрема, що підтримки з боку Росії його мирному планові «абсолютно недостатньо», що Росія фактично веде війну проти України без оголошення, і «наполегливо» закликав Росію підтримати мирний план діями, а не словами. Росія має посилити охорону кордону, зупинити нелегальний потік військової техніки, перестати рекрутувати найманців і відвести свої війська від кордону України, заявив він.

Президент додав, що всі ідеї сепаратизму були «штучно нав’язані Україні ззовні», Україна ж є монолітною. Голова держави наголосив на необхідності «зупинити потоки брехні і ненависті, які поширюються російськими засобами масової інформації». Це не сприяє встановленню миру, зазначив президент.

При цьому Порошенко наголосив, що нормалізація відносин України з Росією неможлива без повернення Криму.

XS
SM
MD
LG