Доступність посилання

ТОП новини

Українських прикордонників можуть пустити на російський бік – Лавров


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Українські прикордонники та представники ОБСЄ можуть бути розміщені на російських пунктах пропуску для контролю за українськими пунктами «Ізварине», «Довжанський» і «Червонопартизанськ», які захопили сепаратисти. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров за підсумками чотиристоронньої телефонної розмови між президентом України, канцлером Німеччини, президентами Франції та Росії.

«Зрозуміло, і я хочу на цьому наголосити, що запрошення і українських прикордонників, і представників ОБСЄ діє на період збереження режиму припинення вогню. Ми сподіваємося, що ця ініціатива російського президента дозволить всім, від кого це залежить, підтримати і забезпечити ухвалення рішення про продовження рішення щодо припинення вогню», – зазначив Лавров.

Під час сьогоднішньої чотиристоронньої телефонної розмови український президент Петро Порошенко заявив, що домовленості щодо врегулювання ситуації на Донбасі, досягнуті під час попередньої розмови у такому ж форматі, не були виконані.

За інформацією прес-служби українського президента, сторони погодилися найближчим часом організувати консультації тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомила сьогодні прес-служба президента Франції, під час чотиристоронньої телефонної розмови сторони погодилися ухвалити домовленість про двостороннє припинення вогню між українською владою й сепаратистами.

Президент України Петро Порошенко за підсумками наради з керівниками українських силових відомств 27 червня ухвалив рішення про продовження режиму припинення вогню ще на 72 години. Термін перемир’я збігає 30 червня о 22:00.

XS
SM
MD
LG