Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко може поновити перемир’я, якщо будуть виконані його умови – Чалий


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України може повернутися до режиму незастосування сили на Донбасі, як тільки будуть виконані головні умови, про які йшлося в рішенні Європейської ради 27 червня – двостороннє припинення вогню, встановлення контролю за кордоном при моніторингу ОБСЄ, звільнення всіх заручників і проведення змістовних консультацій без будь-яких додаткових умов. Таку позицію оголосив заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий на зустрічі 2 липня з дипломатичним корпусом.

«Президент зробив все для того, щоб дати шанс всім, хто хоче миру в країні. Але, на жаль, цей заклик не знайшов поки адекватного реагування. Час дії режиму припинення вогню був вичерпаний», – наголосив Чалий.

Президент залишається прихильником мирного вирішення ситуації в Донецькій і Луганській областях, додав він.

Також, за словами Чалого, українська сторона готова до продовження консультацій за участю контактної групи із врегулюванню ситуації на сході країни в будь-якому прийнятному місці для пошуку шляхів мирного вирішення.

Заступник голови адміністрації президента наголосив, що ситуація в Україні потребує подальшої широкої міжнародної підтримки. Він передав подяку Петра Порошенка лідерам держав, які підтримують позицію України щодо пошуку мирних шляхів врегулювання і з розумінням поставились до ухваленого рішення зупинити перемир’я.

У зустрічі з послами також взяв участь голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, який проінформував представників дипкорпусу про ситуацію, що склалася в Донецькій і Луганській областях.

Пізно ввечері 30 червня президент Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі, запровадженого 20 червня. Всі 10 днів перемир’я бойовики не припиняли нападів на українських силовиків і прикордонників.

XS
SM
MD
LG