Доступність посилання

ТОП новини

Медведчук виступав посередником між учасниками консультацій на Донбасі – МЗС


Віктор Медведчук
Віктор Медведчук

Лідер громадської організації «Український вибір», кум президента Росії Путіна Віктор Медведчук у консультаціях щодо розв’язання конфлікту на Донбасі брав участь як людина, «яка сприяє контактам», повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Він (Медведчук) в останньому раунді цих переговорів участі не брав, але сприяв контактам. У цьому плані він не представляє Україну. Але для подальших контактів, контактів на місці можуть застосовуватись різні посередники. Я не знаю, чи на наступних раундах Медведчук буде посередником і чи взагалі будуть потрібні посередники. Адже якщо ми почнемо реальне спілкування – спочатку бодай у форматі відео-конференцій – а потім нормальне спілкування, то для чого нам тоді посередники?» – сказав міністр.

Клімкін висловив сподівання, що тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі проведе засідання вже найближчим часом. У МЗС над цим працюють щодня, наголосив міністр.

Україну на консультаціях представляє екс-президент Леонід Кучма, Росію – посол Михайло Зурабов, а третьою стороною є представник місії ОБСЄ. Також на консультаціях були присутні члени угруповань «ДНР» і «ЛНР».

XS
SM
MD
LG