Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО заявляє про нове підтвердження підтримки сепаратистів Росією


Речник штабу антитерористичної операції Владислав Селезньов заявив сьогодні про нове підтвердження факту підтримки дій бойовиків на території України з боку Росії.

Як написав він у фейсбуці, після одного з обстрілів військ АТО бойовиками неподалік кордону з Росією на залишених ними позиціях виявили міномети російського виробництва. Там же знайдена велика кількість залишків сухих пайків російського виробництва, чохол на шолом старого зразка Збройних сил Росії з маркуванням належності до військової частини 17-ї окремої мотострілецької бригади.

Згодом було встановлено, що міномети були завезені в Україну з території Росії, додав Селезньов – командування антитерористичної операції має достатні докази, відео- й фотоматеріали слідів перетину державного кордону. За цими даними, після перетину державного кордону з Україною артилерійські підрозділи з території Росії пересувалися автомобільним транспортом, піднялися по лісопосадці та пшеничному полю на північ від кордону й розгорнули дві мінометні батареї, з яких у ніч на сьогодні здійснили обстріл розташування підрозділів Збройних сил України, в результаті якого один український військовослужбовець загинув і п’ятьох було поранено.

Сьогодні ж українські силовики відкрили в Києві цілу виставку зразків зброї й військової техніки, яка, за словами організаторів, надійшла сепаратистам із Росії й була захоплена в перебігу боїв, а також інших доказів причетності Росії до підтримки проросійських бойовиків, що діють у частині Донецької й Луганської областей.

XS
SM
MD
LG