Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики намагаються змінити керівників шахт для вербування шахтарів до своїх лав – профспілка


Озброєні бойовики продовжують спроби незаконної зміни керівників шахт у Луганській області для блокування роботи цих підприємств і зупинки виплат зарплати шахтарям, щоб підштовхнути гірників перейти на бік сепаратистів.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Сепаратисти у Луганській області протягом останніх кількох днів намагаються змінити керівників підприємств. Керівники несуть відповідальність за організацію виробництва, життя шахтарів, техніку безпеки, виплату зарплати, а сепаратисти намагаються призначити своїх людей, які виконуватимуть їхні вказівки. Це робиться для того, щоб заблокувати роботу шахт», – сказав Волинець.

За його словами, у разі незаконної зміни керівників підприємств держава припинить перераховувати дотації на підтримку роботи шахт, чого і добиваються сепаратисти, щоб налаштувати шахтарів проти уряду.

«Кому держава перераховуватиме кошти? Бандитам, які блокують роботу державних установ? Звичайно, ні! Це робиться для того, щоб зірвати виробничі процеси, порушити роботу шахти, обурити шахтарів і таким чином підштовхнути їх боротися проти влади, щоб вони стали на бік сепаратистів», – підкреслив Волинець.

При цьому він відзначив, що вести відкриту агітацію проти дій бойовиків серед гірників практично неможливо, оскільки людей, які говорять правду, сепаратисти розстрілюють.

З квітня на території Луганської і Донецької областей діють озброєні бойовики. З 15 квітня у регіоні розпочалася антитерористична операція.

XS
SM
MD
LG