Доступність посилання

ТОП новини

Є відео «Бука», що рухається в напрямку Росії, з якого могли збити літак – Аваков


Зентіно-ракетний комплекс «Бук»
Зентіно-ракетний комплекс «Бук»

У ніч на п’ятницю зафіксовано переміщення тягача з ракетним комплексом «Бук» у бік кордону з Російською Федерацією. Як стверджує міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, імовірно, цей ракетний комплекс здійснив постріл по цивільному малайзійському авіалайнеру.

«Підрозділи прихованого спостереження МВС України сьогодні, 18 липня, о 4:50 ранку зафіксували тягач із завантаженим гусеничним ракетним комплексом, що рухався у напрямку через Краснодон, у бік кордону з Російською Федерацією. На відеозапису видно розчохлені ракети. Дві ракети на місці – середню не видно. Відбувається аналіз цієї та іншої зібраної інформації», – написав Аваков на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

А радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що цей зенітно-ракетний комплекс «Бук» вночі було вивезено до Росії.

«За останньою інформацією, терорист міжнародного класу Стрєлков, він же Гіркін, уночі приїжджав до Сніжного для врегулювання ситуації зі збитим малайзійським «Боїнгом». Уночі установку «Бук», із якої запустили ракету, було вивезено на територію Росії, де її, найімовірніше, знищать», – написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Бойовики угруповання «ДНР», яке Україна визнала терористичною організацією, на своїх акаунтах у соцмережах писали про те, що збили ще один український літак. Так званий «прем’єр» угрупування «ДНР» Олександр Бородай заявив, що у сепаратистів немає засовів ППО, які можуть збити пасажирський літак. Однак СБУ перехопила розмову переговорів бойовиків групи підполковника Ігоря Безлера (Бєса), які доповідають своєму кураторові, полковнику ГРУ Генерального штабу Збройних сил Росії Василеві Германіну про щойно збитий бойовиками цивільний літак. Про це йдеться у повідомленні на сайті Служби безпеки України.

XS
SM
MD
LG