Доступність посилання

ТОП новини

Гелетей: Росія немає причин утримувати українських військових, вони – полонені


Міністр оборони України Валерій Гелетей
Міністр оборони України Валерій Гелетей

Росія немає ніяких причин утримувати українських солдатів, вони там перебувають у полоні. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр оборони України Валерій Гелетей.

«Щодо наших військовослужбовців які перебувають у російському полоні. Вони є заручниками. Ніяких підстав, ні правових, ні моральних тримати наших хлопців у застінках Росія не має. Українська держава докладе усіх зусиль, щоб звільнити кожного з них. Доля українських солдат та офіцерів може вирішуватись винятково Міністерством оборони України», – наголошує Гелетей.

Суд російського міста Красний Сулін Ростовської області санкціонував арешт п’ятьох офіцерів української армії, затриманих у Росії за підозрою у застосуванні заборонених методів ведення війни проти жителів Луганської і Донецької областей України.

Раніше Слідчий комітет Росії попросив суд заарештувати п’ятьох офіцерів 72-ої бригади Збройних сил України, яких «підозрюють у використанні важкого наступального озброєння невибіркової дії», «також перевіряється їх причетність до обстрілу російської території». Про це повідомили у прес-службі російського відомства.

При цьому, за повідомленням, українські військові заперечують, що застосовували цю зброю проти мирних громадян.

Дві бригади Збройних сил України (72-а та 79-а) перебуваючи в оточенні, майже три тижні обстрілювались бойовиками, як з українського, так і з російського боку. Близько півтисячі українських військовослужбовців з 1 до 4 серпня були змушені перетнути кордон Росії за допомогою місії спостерігачів ОБСЄ, після чого звернулися до української сторони з проханням повернути їх в Україну. На території Росії досі залишаються п’ять військовослужбовців.

XS
SM
MD
LG