Доступність посилання

ТОП новини

Путін: подальше зволікання із доставкою «гуманітарного конвою» є «неприйнятним»


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін

Україна звинувачує Москву у вторгненні після того, як російські вантажівки з «гуманітарною допомогою» перетнули український кордон без дозволу, але президент Росії Володимир Путін заявляє, що подальше зволікання із її доставкою є «неприйнятним».

Під час розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Путін заявив, що після «очевидних провокацій» з боку України, Росія вирішила направити «конвой» за його призначенням.

22 серпня десятки російських вантажівок, які упродовж тижня стояли побіля України, перетнули кордон.

Президент Порошенко заявив про «кричуще порушення міжнародного права».

Українська сторона висловлювати підозри і відмовилася пропустити «конвой» через кордон, допоки його не перевірять представники Міжнародного комітету Червоного Хресті.

Міжнародний комітет Червоного Хреста підтвердив, що не супроводжує російського вантажу.

За даними РНБО України, сьогодні об 11:10 34 вантажівки зі складу російського «гуманітарного конвою» самостійно вирушили в бік України через пункт пропуску «Ізварине», який тимчасово перебуває під контролем бойовиків. Рух відбувається без супроводження й участі представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста і в порушення раніше досягнутих домовленостей між Україною та Росією щодо догляду й оформлення російського гуманітарного вантажу, наголосили в РНБО.

Міністерство закордонних справ України заявляє, що ситуація з російським «гуманітарним конвоєм» є черговим кричущим порушенням Росією головних принципів міжнародного права щодо непорушності кордонів і невтручання у внутрішні справи іншої держави.

У СБУ заявили, що рух російської колони є прямим вторгненням в Україну.

Входження російського «гуманітарного конвою» в Україну засудили ЄС і НАТО.

XS
SM
MD
LG