Доступність посилання

ТОП новини

Сенатор Менендес: членство України у НАТО – довготривала перспектива


Сенатор Менендес: Шлях України до членства в НАТО буде довгим
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00

Сенатор Менендес: шлях України до членства у НАТО буде довгим

Американський сенатор-демократ, голова комітету Сенату із зовнішніх відносин Роберт Менендес вважає, що одержання членства у НАТО є довгостроковою перспективою для України. Втім, він зазначає, що партнерські угоди між Україною та альянсом стануть першим крок до вступу.

На найближчому саміті НАТО у Великій Британії, який запланований на 4-5 вересня, країни-члени альянсу мають послати Україні чіткий сигнал про свою готовність надати допомогу у боротьбі з Росією. Таке сподівання висловив Роберт Менендес після зустрічі з президентом Петром Порошенком.

«Думаю, угоду про партнерство між Україною та НАТО реалізують. Звісно, сесія НАТО ще розглядатиме цю пропозицію. Втім, я переконаний: НАТО та ЄС продемонструють своє бажання допомогти Україні. Таке партнерство і угода про партнерство будуть першим кроком до цього», – додав він.

Прес-служба президента повідомила, що Петро Порошенко вдячний США за ініціативу надати Україні статус основного союзника поза НАТО.

29 серпня Кабмін запропонував Верховній Раді скасувати позаблоковий статус України і відновити курс на членство в НАТО.

1 вересня міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що «операцію по звільненню сходу України від терористів завершено», тепер в Україні почалася «велика війна».

Минулого четверга Петро Порошенко заявив про факт перебування на території України російських військ.

НАТО оприлюднило нові супутникові знімки, які свідчать про перебування в Україні російських військ.

Захід засудив агресію Росії і пообіцяв нові санкції.

Росія ці факти заперечує.

XS
SM
MD
LG