Доступність посилання

ТОП новини

Будинок кримської активістки Єлизавети Богуцької обшукали, її забрали в поліцію


Фото з Facebook Шевкета Наматуллаєва
Фото з Facebook Шевкета Наматуллаєва

Обшук у будинку кримської активістки і блогера Єлизавети Богуцької закінчився тим, що її відвезли правоохоронні органи, вилучивши при цьому всю комп’ютерну техніку. Про це проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» повідомив чоловік активістки Олесь.

За його словами, в будинок прийшли силовики в супроводі автоматників. Він також повідомив, що підставою для обшуку стало те, що Єлизавета в травні брала участь у зустрічі національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва в Армянську.

«Силовики з понятими, двома-трьома слідчими прийшли в будинок з постановою на обшук. Шукали наркотики, заборонену літературу, зброю. Вони вже виїхали і відвезли її (Єлизавету – ред.), я теж туди зараз вирушаю. При цьому вони забрали всю техніку: комп’ютери, фотоапарати, флешки, навіть навігатори від автомобіля», – розповів чоловік активістки.

Єлизавета Богуцька відома під псевдонімом Ліза Богутскі писала в соціальних мережах і різних виданнях, в тому числі і на сайті «Крим.Реалії», гострі матеріали, спрямовані проти анексії Криму і на захист прав кримчан, незгодних з приєднанням Криму до Росії.

Сто кримчан, які взяли 3 травня 2014 активну участь у зустрічі лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва на адміністративному кордоні між Кримом і материковою Україною, піддалися з боку влади судовим переслідуванням. У Криму в будинках активістів регулярно проводять обшуки під різними приводами.

Єлизавета Богуцька, архівне фото
Єлизавета Богуцька, архівне фото

XS
SM
MD
LG