Доступність посилання

ТОП новини

Метою Росії є дискредитація розслідування авіакатастрофи «Боїнга-777» – Пауер


Постійний представник США в ООН Саманта Пауер
Постійний представник США в ООН Саманта Пауер

Метою Росії є дискредитація процесу розслідування авіакатастрофи «Боїнга-777» на Донеччині. Про це заявила постійний представник США в ООН Саманта Пауер на засіданні Ради безпеки організації.

«Ми повністю підтримуємо Раду розслідувань із питань безпеки Нідерландів і відкидаємо спроби Росії зганьбити чи затримати розслідування. Коли винні у цьому жахливому злочині будуть визначені, вони будуть покарані», – наголошує представник США.

Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв заявив, що Росія має забезпечити безперешкодний доступ міжнародних експертів до місця катастрофи «Боїнга-777» на Донбасі, згідно з «мінськими домовленостями».

«Закликаю Росію і бойовиків виконувати свої зобов’язання згідно з «мінськими домовленостями» і забезпечити безперешкодний доступ до місця катастрофи», – сказав Сергеєв.

Між постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін висловив нерозуміння, чому представники міжнародної комісії з розслідування причин катастрофи лайнера не відвідують місця трагедії.

«Після призупинення 6 серпня роботи міжнародної групи експертів на місці катастрофи там неодноразово бували представники ОБСЄ і журналісти. Неясно, що заважає комісії виїхати на Донбас зараз, в умовах перемир’я», – наголосив Чуркін.

За словами ж Сергєєва, з моменту проголошення режиму припинення вогню на Донбасі бойовики 480 разів порушували його. За інформацією РНБО, з часу оголошення перемир’я на Донбасі, загинуло близько 20 українських військових. Є також жертви серед цивільних. Обстріли у різних регіонах Донбасу, контрольованих сепаратистами, є періодичними.

9 вересня Рада розслідувань із питань безпеки Нідерландів, яка з’ясовує обставини авіакатастрофи, оприлюднила попередній звіт, за яким пасажирський літак «Малайзійських авіаліній», що летів рейсом МН17, зазнав аварії через зовнішній вплив на нього «великої кількості об’єктів із високою енергією».

Відповідальність за збиття цього літака українська сторона та західні країни покладають на проросійських сепаратистів, які відкидають свою причетність до трагедії.

Внаслідок катастрофи загинули 298 людей, більшість з яких були нідерландцями.

XS
SM
MD
LG