Доступність посилання

ТОП новини

Противник не виконує мирні домовленості – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

Важка техніка і артилерія калібром понад 100 міліметрів, раніше відведена противником на певних ділянках лінії зіткнення з українськими військами на Донеччині, перекинута нині в інші райони, зокрема, Донецьк та Авдіївку. Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Ситуація в зоні конфлікту на Донбасі не дозволяє припустити, що російсько-терористичні війська налаштовані на виконання мирних домовленостей», – пише Тимчук.

Експерт відзначає зростання інтенсивності обстрілів позицій українських військ і пов’язує це з підготовкою Росії до незаконного введення в Україну чергового «гуманітарного конвою».

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій, а також обмін полоненими.

XS
SM
MD
LG