Доступність посилання

ТОП новини

«Дружній вогонь» скорочує кількість сил противника на Донбасі – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

Групи проросійських бойовиків не можуть здійснити задеклароване об’єднання так званих «збройних сил Новоросії» через суперечності між собою. Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Він також інформує про застосування на окупованій території «дружнього вогню», коли бойовики обстрілюють своїх формальних союзників.

«У результаті «дружнього вогню» з боку бойовиків в Донецькій області зафіксовано знищення російської станції перешкод Р-330Ж «Житель» разом із екіпажем із військовослужбовців Росії, ще одна російська станція радіоелектронної боротьби пошкоджена в результаті обстрілу», – пише військовий експерт.

За його словами, в Луганській області сталися перестрілки між групами місцевих бойовиків з використанням 120-міліметрових мінометів. «За деякими даними, в результаті перестрілок між терористами загинуло кілька «польових командирів бойовиків і значне число «рядових» терористів», – твердить Тимчук.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій, а також обмін полоненими.

XS
SM
MD
LG