Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина відправить в Україну гуманітарну допомогу


Німеччина готова відправити в Україну 75 вантажівок допомоги. Про це йдеться у повідомленні прес-служби віце-прем’єр-міністра України.

За повідомленням, йдеться передусім про товари першої необхідності для проходження зимового періоду.

«Це список речей, який було складено виходячи з наданого нам переліку потреб. Для канцлера вкрай важливим є питання, щоб передача товарів переселенцям відбулася до настання холодів», – цитує прес-служба віце-прем’єра парламентського секретаря Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Ганса Йоахіма Фухтеля.

Вантажівки з допомогою з Німеччини мають прибути в Україну у середині жовтня, після чого будуть розвантажені у Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях за посередництва Червоного Хреста, зазначають в українському уряді.

13 і 20 вересня до Луганська прибула друга і третя колона так званого «гуманітарного вантажу» з Росії.

У Держприкордонслужбі України заявляли, що «гуманітарний вантаж» з Росії потрапив до України незаконно.

Перший такий «гуманітарний конвой» Росія силою ввела в Україну 22 серпня. Тоді на територію України без її згоди й дозволу в’їхали майже 300 вантажівок – без належного оформлення більшої частини їх і без супроводу Червоного Хреста. Українські прикордонники й митники тоді змогли оформити лише кількадесят машин, після чого їх силою витиснули вбік і решта безконтрольно рушила в Україну.

Україна і Захід заявили, що таким чином Росія порушує український суверенітет і гуманітарне право.

XS
SM
MD
LG