Доступність посилання

ТОП новини

Ми вважаємо свою позицію чесною і робимо все з думкою про наших «братів і сестер» в Україні – Лавров


Росія не підлаштовуватиметься під вимоги США у своїх діях щодо ситуації в Україні для того, аби добитися зняття санкцій. Про це заявив міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров в інтерв'ю телеканалу Bloomberg, повідомляє ІТАР-ТАСС.

За словами російського міністра, американська сторона не раз пропонувала виробити критерії, які могли б використовуватися надалі при знятті санкцій.

«Ми не збираємося робити цього», – наголосив Лавров. Він наголосив, що позиція Росії є «чесною» і вона насамперед думає про український народ.

«Ми робитимемо все, що в наших силах, щоб сприяти виконанню Мінських домовленостей і досягненню повного врегулювання… Але робити ми це будемо через нашу близькість з українським народом, тому що вони наші брати і сестри, а не для того, щоб порадувати когось за океаном», – додав він.

Також Лавров заявив, що терористи «ЛНР» і «ДНР» не відмовляються від діалогу з українською владою, аби повністю втілити в життя підписаний 5 вересня Мінський протокол.

На думку Сергія Лаврова, перемир’я «досягнуто й дотримується, попри окремі інциденти».

Кажучи про канали взаємодії Росії з лідерами «ЛНР» і «ДНР», незаконних збройних формувань, визнаних в Україні терористичними, міністр сказав: «Ми знаємо цих людей».

«Вони іноді приїжджають до Росії, виступають по телебаченню, пояснюють свою позицію, тому що, очевидно, доступу до українського телебачення у них немає. Вони звичайно, слухають нас, але не завжди», - додав він, нагадавши про ситуацію, коли в Донецькій і Луганській областях було проведено референдум щодо оголошення незалежності, попри заклик президента РФ Володимира Путіна не робити цього.

Через анексію Росією Криму й агресії проти України ЄС і США ввели проти російських компаній, бізнесменів і політиків три рівні санкцій.

24 вересня у своєму виступі в Генеральній асамблеї ООН президент США Барак Обама, що США змусять Росію заплатити за агресію проти України.

Разом з тим Обама заявив, що Росія може вибрати шлях миру, шансом на який є угода про перемир'я в Україні.

Президент Литви Даля Грібаускайте, виступаючи на Генеральній асамблеї, звинуватила Росію у «протизаконних актах агресії» в Україні.

Грібаускайте також закликала світову спільноту захистити український суверенітет.

У інтерв’ю газеті The Washington Post, опублікованому 24 вересня, вона заявила, що Росія поводиться як «терорист» в Україні і залякує своїх сусідів.

Прес-центр АТО повідомив зранку в неділю, 28 вересня, що неконтрольовані збройні формування далі обстрілюють позиції українських військових у районі Щастя, вибухи від мін лунають поблизу Луганської ТЕС, також обстріли тривають на околицях Дебальцевого, Донецького аеропорту.

Наприкінці серпня військові частини регулярної армії Російської Федерації вторглися в Україну

XS
SM
MD
LG