Доступність посилання

ТОП новини

Усі вантажівки третього «гумконвою» Росії залишили Україну – фіскальна служба


Російський «гуманітарний конвой»
Російський «гуманітарний конвой»

Усі вантажівки третього «гуманітарного конвою» з Росії залишили територію України, повідомив заступник голови Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко.

«Усі автомобілі так званого третього гуманітарного конвою, за нашою інформацією, виїхали з території України. Ще раз наголошую, що ми вважаємо гуманітарними вантажами ті, які пройшли всі процедури митного оформлення українськими митними органами», – зазначив Макаренко, цитує його слова агентство «Інтерфакс-Україна».

В серпні перший «гуманітарний конвой» прибув в Україну без узгодження з Державною прикордонною службою України. Частину колони не перевіряла ані українська сторона, ані Червоний Хрест. Україна назвала в’їзд не перевіреної прикордонниками частини колони автомобілів «КамАЗ» із гуманітарною допомогою актом агресії Росії.

Другий гуманітарний конвой доправив вантаж до Луганська 13 вересня. Українська сторона заявила про незаконне його переміщення на території ;країни: українських прикордонників і митників не допустили до перевірки й оформлення вантажу та транспортних засобів. Представники Червоного Хреста вантаж не супроводжували.

В РНБО зазначали, що вміст гуманітарного вантажу невідомий.

Третій так званий гуманітарний конвой прибув до Донецька 19 вересня. Українська сторона і представники Міжнародного комітету Червоного Хреста знову не були ознайомлені зі вмістом вантажу. МЗС України направив до Росії офіційну ноту з протестом із приводу неправомірних дій щодо України, грубих порушень територіальної цілісності й суверенітету країни.

XS
SM
MD
LG