Доступність посилання

ТОП новини

Україна надасть Росії пропозиції про відновлення контролю над кордоном – Нуланд


США надали допомогу українським прикордонникам на 3 мільйони доларів й обіцяють ще 25
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

Українська влада підготувала план заходів щодо відновлення контролю над українсько-російським кордоном, заявляє помічник держсекретаря США з питань Європи й Євразії Вікторія Нуланд.

«Наскільки ми розуміємо із зустрічей з владою, які у нас відбулися вчора, в України є конкретні пропозиції щодо відновлення контролю за державним кордоном. І ці пропозиції буде надано російській стороні і міжнародній спільноті», – заявила Нуланд сьогодні під Києвом під час церемонії передачі прикордонникам інженерної й іншої техніки для облаштування кордону.

За її словами, як тільки буде встановлено мир і як тільки буде встановлено контроль над міжнародним кордоном, тоді моніторинг місії ОБСЄ буде розгорнутий.

Вчора у Києві Нуланд заявила: якщо Мінський протокол не буде повністю виконаний, то Росії доведеться за це відповідати. А для його повного виконання, за словами помічника держсекретаря США, потрібно розробити чіткий план відновлення повноцінного контролю над українсько-російським кордоном.

Минулого місяця український уряд затвердив запропонований Державною прикордонною службою проект «Стіна». Як повідомив тоді прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, проект, зокрема, передбачає захисні укріплення у вигляді металевої сітки висотою два метри на кордоні між Україною і Росією.

XS
SM
MD
LG