Доступність посилання

ТОП новини

Афганістан і міжнародні сили сперечаються щодо жертв нового повітряного удару


Посадовці в Афганістані заявили сьогодні, що внаслідок завданого вчора міжнародними силами повітряного удару на сході країни загинули цивільні мешканці, але в Міжнародних силах сприяння безпеці заявляють, що всі вбиті були бойовиками.

Як сказав Радіо Вільний Афганістан, афганській службі Радіо Свобода, заступник губернатора афганської провінції Пактія Абдул-Валі Сахі, до столиці провінції, міста Ґардез, уже доставили тіла семи загиблих селян. За його словами, мешканці місцевості Удкей повідомили, що загиблі збирали деревину для вогню і мали з собою лопати, які, ймовірно, військові могли здалеку сплутати зі зброєю.

Крім того, додав посадовець, літаки міжнародних сил здійснили удар без координації з афганською стороною.

Тим часом речник міжнародних сил полковник Дейвід Олсен підтвердив, що в тій місцевості був здійснений «точковий удар», але, наголосив він, результатом удару була ліквідація восьми бійців противника.

Міжнародні сили також надіслали Радіо Свобода заяву, в якій стверджується, що внаслідок удару у провінції Пактія не загинула ні одна цивільна особа.

Повітряні удари міжнародних військ в Афганістані по бійцях і об’єктах противладного руху «Талібан» та його союзників, унаслідок яких нерідко гинули цивільні мешканці, давно викликають гострі суперечності між владою Афганістану і Сполученими Штатами Америки, війська яких є головною силою в Міжнародних силах сприяння безпеці.

XS
SM
MD
LG