Доступність посилання

ТОП новини

Росспоживнагляд заборонив ввезення в Росію українських сирів


photo by shutterstock.com
photo by shutterstock.com

Російська Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини (Росспоживнагляд) від 14 жовтня зупинила ввезення на територію Росії сирних продуктів українського виробництва. Про це йдеться у повідомленні відомства.

У Росспоживнагляді зазначають, що під час дослідження сирних продуктів з України виявлено невідповідність вимогам за вмістом рослинних жирів, білка, також повідомляється про невідповідність українських сирів вимогам, що пред’являються до маркування продукції.

«Також у зразках з партій вантажу виявлені бактерії групи кишкової палички і золотистий стафілокок», – мовиться у повідомленні відомства.

Зазначені факти свідчать про порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів, наголошують у Росспоживнагляді.

Раніше російська Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини від 5 вересня зупинила ввезення на територію Росії українських кондитерських виробів.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в разі введення Росією обмежувальних заходів щодо українських товарів весь пакет обмежувальних заходів щодо російських готовий до застосування.

XS
SM
MD
LG