Доступність посилання

ТОП новини

Влада Гонконгу знову пропонує переговори студентам


Сутички протестувальників із поліцією Гонконга, 15 жовтня 2014 року
Сутички протестувальників із поліцією Гонконга, 15 жовтня 2014 року

Лідер Гонконгу Лян Чженьїн знову запропонував провести зустріч із студентами, щоб обговорити протести, через які вже кілька тижнів заблокований центр міста.

Лян Чженьїн заявив, що сьогодні передав пропозицію переговорів через третіх сторін.

Раніше сьогодні поліція Гонконгу застосувала перцевий газ проти демонстрантів, які намагалися заблокувати головну дорогу біля офісу голови адміністрації міста.

У центральному районі Ваньчай сотні людей зібралися перед будівлею управління поліції, щоб висловити обурення вчорашнім побиттям поліцейськими одного з протестувальників.

На початку цього місяця заступник голови адміністрації Гонконгу скасувала переговори з лідерами студентів, заявивши, що з ними неможливо вести конструктивний діалог.

Масові акції протесту розпочалися в Гонконгу 26 вересня. Їх ініціювали студенти, до яких приєднався опозиційний громадський рух Occupy Central.

Протестувальники виступають проти намагань центральної влади Китаю позбавити їх права обирати керівника своєї адміністрації на вільних прямих виборах, що мали відбутися в 2017 році.

Китай, який має контроль над Гонконгом, підтверджує право жителів на вибори, але наполягає на попередньому відборі кандидатів для голосування.

Гонконг має статус особливого адміністративного округу в складі Китаю.

XS
SM
MD
LG