Доступність посилання

ТОП новини

Право на свободу зібрань хвилює лише 3 відсотки росіян – російський омбудсмен


Елла Памфілова
Елла Памфілова

Право на свободу зібрань, маніфестацій, мітингів і демонстрацій важливе лише для трьох відсотків росіян, заявила уповноважений з прав людини в Росії Елла Памфілова.

За її словами, згідно з результатами дослідження «правозахисного і правового самопочуття росіян», проведеного спільно з Фондом громадської думки, 70 відсотків опитаних у всіх російських регіонах назвали проблемою номер один – право на безкоштовну медицину. Право на працю і її справедливу оплату актуальне більш ніж для половини респондентів, додала Памфілова. Далі, за її словами, йдуть особиста свобода і недоторканність, рівність перед законом, право на справедливий суд, безкоштовну освіту й соціальне забезпечення.

«У реальності право на свободу зібрань, маніфестацій, мітингів, демонстрацій важливе лише для трьох відсотків росіян. Для такого ж відсотка опитаних важливе право на участь в управлінні суспільством і державою. Право вибирати і бути обраним хвилює 5 відсотків росіян. Свобода совісті і право мати будь-яке переконання – 9 відсотків. Право на свободу слова – 16 відсотків», – сказала Памфілова в інтерв’ю «Російській газеті».

За її словами, ці дані викликають занепокоєння правозахисників, оскільки люди, які недооцінюють свої права, «не готові нести і відповідальність за події в країні».

XS
SM
MD
LG