Доступність посилання

ТОП новини

Пріоритети на зиму: тепло для населення і транзит газу – Тодійчук


Олександр Тодійчук
Олександр Тодійчук

Влада має завдання взимку обов’язково забезпечити газом населення, заявив в ефірі Радіо Свобода заступник голови правління «Нафтогазу України» Олександр Тодійчук.

У домівках громадян можливо буде прохолодніше, ніж зазвичай, але населення не замерзне, друге важливе завдання – це забезпечити безперебійне постачання газу з Росії до Європи, сказав Тодійчук.

«Населення не має замерзнути. Може жити з нижчими температурами теплоносія, але має бути з теплом. Друге – це забезпечити транзит, тобто до останнього ми маємо боротися за транзит. Що стосується промислових підприємств, складаються такі списки пріоритетності при відключені. Серед них – хімічна галузь, що викликає великий спротив з боку власників, але добрива ми можемо купити і в інших країнах», – заявив Олександр Тодійчук.

На вихідних в інтерв’ю кільком українським телеканалам президент Петро Порошенко заявив, що Україна взимку буде з газом. Попередньо Україна домовилася з Росією, що до 31 березня ціна на газ становитиме 385 доларів за тисячу кубометрів. Остаточно це питання має бути узгоджено 21 жовтня з участю не лише України та Росії, а й ЄС.

XS
SM
MD
LG