Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Баррозу обговорили питання макрофінансової допомоги для України


Президент України Петро Порошенко і президент Європейської комісії Жозе-Мануель Баррозу
Президент України Петро Порошенко і президент Європейської комісії Жозе-Мануель Баррозу

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Європейської комісії Жозе-Мануелем Баррозу, повідомляє прес-служба глави держави.

Сторони обговорили питання макрофінансової допомоги для України. Голова Єврокомісії повідомив, що загальна сума допомоги, яка надійде в Україну до кінця цього року, становить 760 мільйонів євро.

Також ЄС опрацьовує надання третього пакету макрофінансової допомоги, який, ймовірно, зможе надійти в Україну протягом першого півріччя наступного року.

Баррозу наголосив, що виконання Україною вимог ЄС щодо прозорості та бюджетної політики будуть враховані в процесі прийняття цього рішення.

Порошенко та Баррозу обговорили газове питання напередодні переговорів у форматі Україна-ЄС-Росія, які заплановані на 29 жовтня.

Крім того, президент Єврокомісії зазначив, що ситуація в Україні стоятиме на порядку денному засідання Європейської ради, яке відбудеться 23-24 жовтня, позиція Європейської ради щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі також буде висвітлена у його заключних висновках.

Вчора президенти України та Росії також обговорили газове питання та проблему мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

XS
SM
MD
LG