Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії пропонує ОБСЄ та Україні ознайомитись з вантажем «гуманітарного конвою»


«Гуманітарний конвой» Росії, серпень
«Гуманітарний конвой» Росії, серпень

Російська сторона запропонувала представникам ОБСЄ та українським прикордонникам, що перебувають у прикордонному пункті пропуску Донецьк Ростовської області, через який заплановано проходження «гуманітарного конвою», ознайомитися з вмістом вантажу. Про це йдеться у повідомленні МЗС Росії.

У зовнішньополітичному російському відомстві зазначають, що російська сторона розраховує на конструктивну взаємодію з партнерами з ОБСЄ та України у вирішенні цієї «важливої гуманітарної задачі».

Вчора стало відомо, що Міністерство надзвичайних ситуацій Росії направляє до Донецька та Луганська четверту автоколону з гуманітарною допомогою.

Раніше в Росії заявили, що до російського уряду надходять звернення представників громадськості Луганської та Донецької областей, в яких говориться про «надзвичайну соціально-економічну ситуацію, яка межує з гуманітарною катастрофою». Російський уряд обіцяв розглянути звернення з проханням про надання «екстреного гуманітарного сприяння».

У серпні та вересні Росія направляла на Донбас три гуманітарні конвої. Тоді українська сторона та представники Червоного Хреста не мали можливості оглянути вміст вантажів.

XS
SM
MD
LG