Доступність посилання

ТОП новини

До фракції БПП увійдуть кілька десятків самовисуванців, Балог з-поміж них наразі немає – Луценко


Юрій Луценко
Юрій Луценко

До фракції «Блоку Петра Порошенка» у Верховній Раді увійдуть кілька десятків самовисуванців, які відповідають критеріям цієї політичної сили. Про це за підсумками організаційного засідання майбутньої фракції БПП заявив Юрій Луценко. За його словами, з-поміж них немає Олеся Довгого.

На запитання про те, чи є в їхніх рядах Іван, Павло й Віктор Балоги, Юрій Луценко відповів: «Так само». Всі вони перемогли в мажоритарних округах.

Він також повідомив, що його висунули на посаду керівника фракції.

«Ми будемо найбільшою фракцією: 64 депутати пройшли по партійних списках, а також 70 кандидатів по мажоритарних округах. Долучилися ще кілька десятків депутатів, які не висувалися від БПП, але пройшли по критеріям БПП», – сказав Юрій Луценко. За словами політика, разом з усіма наразі фракція отримує 150 мандатів.

Він пояснив, що мається на увазі під критеріями БПП: «Наші критерії – це не голосування за «фашистські закони 16 січня» і сповідування Стратегії-2020 задля європейської інтеграції України».

Середній вік членів фракції – 44 роки. Найстаршому депутату Мустафі Джемілєву – 70 років, наймолодшому депутату Єгору Фірсову – 25 років. 13% у фракції складуть депутати-жінки.

Усі майбутні народні депутати мають вищу освіту, сім депутатів отримали освіту за кордоном. До фракції БПП увійдуть двоє військових: рядовий полку «Азов» Олег Петренко, який виграв у мажоритарному окрузі на Черкащині, і полковник, командир 204-ї бригади тактичної авіації, яка до російської окупації Криму базувалася в Бельбеку на південному заході півострову.

Сьогодні мають відбутися перші зустріч робочої групи зі створення коаліції у новому парламенті.

Юрій Луценко підтвердив, що попередньо з президентом України зустрічалися не лише лідери «Народного фронту» й «Самопомочі», але й «Радикальної партії» та ВО «Батьківщина».

XS
SM
MD
LG