Доступність посилання

ТОП новини

Армію вже озброїли на понад 150 мільйонів гривень − Міноборони


На даний момент у війська поставлено озброєння і військової техніки на суму понад 150 мільйонів гривень. Про це повідомив заступник міністра оборони Петро Мехед, інформує прес-служба Кабміну.

«Це насамперед модернізовані танки «Булат», модернізовані літаки Су-25, протитанкові ракетні комплекси «Стугна-П», станції «Адрос» та вертольоти Мі-8 МТВ. Крім цього, в армію поставлено 500 одиниць сучасних коліматорних прицілів для стрілецької зброї, 6 одиниць нових зразків стрілецької зброї виробництва «Форт», 120 одиниць переобладнаних автоматів Калашникова», – зазначив він.

При цьому він додав, що найближчим часом очікується поставка близько 700 тепловізорів, понад 600 одиниць сучасної стрілецької зброї, а також новий БТР-4Е.

За словами Мехеда, для закупівлі озброєння та військової техніки бюджетом у цьому році передбачений фінансовий ресурс у розмірі 1,268 мільярда гривень.

Крім того, відзначив Мехед, на підприємствах промисловості в ремонті перебувають понад 800 одиниць техніки. За його словами, на сьогодні понад 126 відремонтованих та модернізованих зразків озброєння та військової техніки вже виконують завдання на Сході України.

XS
SM
MD
LG