Доступність посилання

ТОП новини

Шостий «гуманітарний конвой» вже повертається до Росії – ЗМІ


 «Гуманітарний конвой» Росії, архівне фото
«Гуманітарний конвой» Росії, архівне фото

Вантажівки «гуманітарного конвою» Росії повертаються в Ростовську область, повідомив заступник начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС Росії Олег Воронов.

«У Донецьку та Луганську завершилася розвантаження всіх автомобілів. І вони вже виїхали в Ростовську область», – заявив Воронов, слова якого цитують російські ЗМІ.

За його словами, вантажівки МНС Росії доставили в Донецьк і Луганськ понад 100 тонн гуманітарних вантажів – медикаментів і палива.

Росія вже п’ять разів вводила в захоплені сепаратистами й російськими військами території в частині Донбасу автоколони з невідомим вантажем, які вона називає «гуманітарними конвоями», без дозволу української сторони, без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста й на порушення міжнародних норм. Зокрема, попередні дві такі колони були доставлені 2 листопада, а перед тим 31 жовтня. І в Україні, і у світі різко критикували такі дії Росії.

Раніше в РНБО України заявляли, що російські вантажівки з «гуманітарного конвою», повертаючись в Росію, вивозили з українських заводів на Донбасі військове обладнання. Також цим транспортом до Росії вивозили тіла убитих в Україні російських солдатів, твердять в РНБО.

XS
SM
MD
LG